Loading...

Educatie

workshop nd elzenhageIMG_7708 ws 18 nov foto 3  

Kunst In Noord verzorgt creatieve en leerzame workshops voor middelbare scholieren bij Nieuw Dakota, platform voor hedendaagse kunst gevestigd op de NDSM-werf in Amsterdam Noord.

Kunst in Noord heeft in samenwerking met Nieuw Dakota een educatieprogramma voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs ontwikkeld. Het programma stelt leerlingen uit Amsterdam (Noord) en daarbuiten in staat om op een toegankelijke manier kennis te maken met de tentoonstellingsplek en met hedendaagse beeldende kunst: Dit is kunst die sinds 1960 gemaakt is; waaronder schilder-, beeldhouw- installatie, video- en performancekunst. De workshops zijn op maat en sluiten aan op het programma van Nieuw Dakota en op de wensen vanuit de scholen. De opzet van de workshops is achtereenvolgens een interactieve rondleiding, een groepsgesprek waarbij soms de kunstenaar of curator zelf aanwezig is. En tenslotte gaan leerlingen zelf aan de slag met een creatieve opdracht waarin wordt uitgegaan van een of meerdere aspecten van de tentoonstelling. Met het educatieprogramma worden leerlingen gestimuleerd om te reflecteren op hedendaagse kunst. Beoogd wordt leerlingen te laten nadenken over wat kunst is en wat haar rol in de samenleving is of zou kunnen zijn. Het eigen creatieve vermogen van de leerlingen wordt aangesproken en verder ontwikkeld. Daarnaast wordt er inzicht gegeven in het maakproces van de kunstenaar en de totstandkoming van tentoonstellingen.  

Voor nadere  informatie over een workshop of er meteen een boeken? Neem dan contact op via info@kunstinnoord.nl of door het contactformulier in te vullen.

        PERFORMANCE
   


Partners in Educatie zijn: Nieuw Dakota

logo nieuw Dakota

Nieuw Dakota heeft gemiddeld elke zes weken een nieuwe tentoonstelling.
Klik hier voor het programma van de tentoonstellingen van Nieuw Dakota.